Blogger Layouts

2012. augusztus 11., szombat

Monokonyha 8. hónap

Zöldbab főzelék
A zöldbabot a szokásos módon előkészítjük, egy apróra vágott sárgarépával, zellerzölddel és egy hagymaszárral puhára főzzük, pürésítjük.
Mono tetszési index: 8 (Azt hiszem a zöldbab kedvenc lesz, vagy minden ízlik, amiben sárgarépa van. Ezt még nem sikerült megfejtenem)

Céklafőzelék
Mivel ez az első ételek egyike, és akkor kimaradt, gondoltam most, hogy lehetőség van rá, ezt is kóstolja meg a Mono.
A céklát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és kevés vízben egy marék rizzsel megfőzzük, végül pürésítjük.
Mono tetszési index: 2 (Egész pontosan 6 kiskanállal volt hajlandó enni. Mivel több volt vele a gond, mint amekkora sikere volt, jó családi mondás szerint háromszor került az asztalra, először, utoljára és soha többé.)




Rebarbara főzelék
A rebarbarát meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főzni. Amikor a rebarbara szálaira esett szét kevés zabpelyhet összekeverünk joghurttal, amivel "behabarjuk" a főzeléket. Végül az egészet pürésítjük.
Mono tetszési index: 8 (Bár a rebarbara még kicsit savanyú volt, összekeverve egy kis őszibarackkal sikere volt, aminek nagyon örültem, hiszen ez a zöldség nekem is nagy kedvencem)

Kukorica főzelék
Egyszerű elkészítés. A kukorica szemeket és az apróra vágott krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, végül egy kevés vajjal még krémesebbé tesszük.
Mono tetszési index: 8

Karalábé főzelék
Teljesen hasonló az előzőekhez. Megpucol, felkockáz, megfőz, lehetőségek fényében fűszernövénnyel ízesít, más zöldséggel összekever, esetleg csirkehúst hozzáad, pürésít.
Mono tetszési index: 8

Lényegében a zöldségek listájának végére értünk, persze egy-két kivételtől eltekintve, mint a brokkoli, kelbimbó, karfiol, stb, így aztán új receptet egyenlőre nem próbáltunk ki, mindig abból főzök, ami éppen itthon van, néha megbolondítva egy kis hússal vagy májjal.

A hónap sztárja a joghurt. A Danone Activia krémes natúr joghurtot veszem Mononak, és ehhez keverek friss gyümölcs pürét, zabpelyhet, vagy éppen uborkát. A nagy melegekben különösen tetszett neki a hűsítő finomság, de egyébként is jóízűen eszi a délutáni sétából hazatérve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése