Blogger Layouts

2011. december 20., kedd

December 11.

Azt hiszem érthető, hogy 2011. december 11-e örökre beírta magát kis családunk történetébe, de egy kis utánaolvasás után meg kell állapítanom, hogy a világtörténelemben is fontos dolgok történtek ezen a napon.





- December 11-e az év 345. napja, idén Advent harmadik vasárnapja, ezüst vasárnap
- 384 -  Siricius pápát megválasztják egyházfőnek
- 1351 - Nagy Lajos király kihirdeti az ősiség törvényét
- 1816 - Indiana az Amerikai Egyesült Államok 19. tagállama lesz
- 1865 - Pesten felavatják a Magyar Tudományos Akadémia épületét
- 1936 - VI. György kerül a brit trónra
- 1946 - Megalakul az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi szervezete
- 1972 - Az Apollo-program során utoljára lép ember a Holdra

Született néhány híres ember is ezen a napon:
- 1475 - X. Leó pápa
- 1750 - báró Wesselényi Milkós magyar drámaíró, mecénás
- 1803 - Hector Berlioz francia zeneszerző
- 1843 - Robert Koch Nobel-díjas német bakteriológus, a TBC-bacilus és a kolera kórokozó felfedezője
- 1885 - Pattantyús-Ábrahám Géza Kossuth-díjas magyar gépészmérnök
- 1912 - Demján Éva Jászai Mari-díjas magyar előadóművész
- 1979 - Massimo Scali olasz műkorcsolyázó


És mivel valamilyen szinten hiszek a horoszkópoknak, természetesen nem hagyhattam figyelmen kívül, hogy a mi kis Nyilas Mononknak milyen életet rendelt a sors.


A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter, szimbóluma az íjász. A Nyilas tűz jegy, egyenes jellem, szabad szellemű. Mivel a Jupiter, a szerencse bolygója uralja, a Nyilasok mindig a megfelelő időben és a megfelelő helyen vannak. Mint a nyílvessző, ők is olyan pontosan találnak célba a szerencsét illetően. Születésüknél fogva lelkesek, nyughatatlanok és túl optimisták ahhoz, hogy bárminek teret engedjenek, ami elronthatja az örömüket. A Nyilasok mindig az újra, az ismeretlenre, az izgalmas dolgokra, a szabadságra, a kötelék nélküli életre vágynak. Legfontosabb érték számukra a szabadság, erőteljesek és kifelé élnek. Érdeklődő természetük végtelen kalandokba sodorja őket. Utazás, felfedezés, szokatlan célok vezérlik őket.
Egyenes és szókimondó, elég gyakran fejezi ki tetszését, és nemtetszését. Ez utóbbit olykor olyan nyersen, hogy megbántja vele az embereket (hát ez a Kos Apában is megvan). Ezt nem rosszindulatból, sokkal inkább őszinteségből teszi. Rossz tulajdonságai közé tartozik az is, hogy nincs időérzéke. Mindig, mindenhonnan elkésik. (azt hiszem erről ilyen szülők mellett kénytelen lesz leszokni) Bármennyire szeretne ezen változtatni, bizony nagy erőfeszítések árán se igen sikerül. Bármit képes megtenni azért, hogy kibújjon a felelősség alól, amelyet terhesnek tart. Nagyon szórakoztató tud lenni, nem csak kitűnő humora miatt, hanem azért is, mert született színész. Olykor fanatikus, türelmetlen és rebellis, de sosem haragtartó. Előfordul vele, hogy túllő a célon. Barátságos, szeret társalkodni. Széles látókörű, vidám természetű, szívélyes modorú, szellemes, energikus, tele van természetes energiával. Élvezi a független életet. (Na ezt is volt kitől örökölni) Derűs, barátságos modora vonzza az embereket. A barátság kiemelkedő szerepet játszik az életében. Szeret barátai körében lenni, jó humorérzéke által a társaság középpontja, hiszen mindenkit képes megnevettetni. Ezenkívül meghallgatja a másikat és tanácsokkal is ellátja azt, akinek szerinte szüksége van rá.

A Nyilas, mint gyermek: (csak hogy tudjuk, mire számítsunk)
Mindenre elszánt kisgyermek, hatalmas lelkesedéssel, óriási erőfeszítéssel vág neki mindennek. Születése pillanatától kezdve nagyon aktív, lelkes és fáradhatatlan, addig gyakorolja az ülést, járást, beszédet, amíg tökéletesen megy neki. Pihenésre alig van szüksége, szereti egy lépésben megoldani a feladatokat. Ez a hozzáállás egész életében elkíséri majd. A szülők egyik fontos feladata megvilágítani számára, hogy a célhoz néha kisebb lépésekben vezet az út, és a részletek nem elhanyagolhatóak. Ha pedig kihagy egy-egy lépcsőfokot, később hiányozhat majd a tapasztalatai közül. Tehát ne sarkallják őt túl korai eredményekre, inkább abban támogassák, hogy fel tudja mérni, milyen állomásokon keresztül vezet az út a céljáig.

Színe: kárminvörös, világoskék
Szerencsenapja: csütörtök
Szerencseszáma : 3, 6
Féme: ón
Köve: türkiz, zafír, gránit, jáspis
Növénye: szegfű, begónia, mályva, menta, százszorszép, liliom


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése